Rebecca Smeets

Vormgever & fotograaf

Rebecca Smeets

Wil jij jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Rebecca Smeets, vormgever/fotograaf en één van De Chocolademeisjes.
Nadat ik in 2003 ben afgestudeerd aan The Design Academy, ben ik meteen in het bedrijfsleven gaan werken om ervaring op te doen in een voor mij compleet nieuwe wereld. In 2010 ben ik, naast mijn full-time job, gestart met het volgen van een opleiding fotografie.
Met veel liefde en plezier heb ik mijn werk als productmanager in de wielerkleding uitgevoerd.
In 2016 heb ik besloten om als freelance vormgever/fotograaf aan de slag te gaan. Naast langlopende opdrachten in de wielerbranche, oude liefde roest immers niet, vind ik het heerlijk om met zeer uiteenlopende opdrachten bezig te zijn.

Zo te horen ben jij heel breed inzetbaar.

Dat klopt. Ik vind het fijn om met verschillende projecten bezig te zijn. Zo kan ik het ene moment social media content creëren om vervolgens aansluitend nieuwe chocolades te selecteren. Of kan ik het ene moment met de voorzitter van een fietsclub de wensen en eisen voor het nieuwe tenue doorspreken, om niet veel later samen te zitten om een nieuw concept te maken voor een jaarlijks evenement.

Het houdt mij fris en het zorgt voor inspiratie op de meest onverwachte momenten.

Is er hierdoor een duidelijke lijn in je werk te vinden?

Ik ben een vormgever, die vormgeeft aan ideeën of wensen van anderen. Een beginnend idee van een ander transformeer ik naar een concreet eindproduct. Dit alles staat of breek bij communicatie. Door in dialoog te gaan kom je tot de essentie van de opdracht, die je vervolgens verder vorm gaat geven. En het is net dat proces, het afbreken, inventariseren om vervolgens weer op te gaan bouwen, waar ik veel voldoening uithaal.

Dat samenwerken, doe je dat alleen met klanten?

Ik ben van mening dat er een dialoog of een vorm van samenwerking nodig is om een project te laten slagen. Maar samenwerken doe ik niet alleen met klanten, ik werk ook graag zelfstandig binnen een team samen. Ik functioneer ik het beste als ik omgeven ben door andere mensen. Vandaar dat ik ook een kantoor deel op Sectie-C, een creatieve hotspot in Eindhoven. Het gevestigd zijn op deze locatie, zorgt behalve voor nieuwe samenwerkingsverbanden, ook voor het gevoel collega’s te hebben.

Samenwerking
Rebecca met fiets

En waar komt de chocolade dan opeens vandaan?

De chocolade is een avontuur op zich, maar ook hier is een duidelijke lijn te vinden met de rest van mijn werkzaamheden. Ik ben medeoprichtster van ‘De Chocolademeisjes’, een online-shop waarin wij de lekkerste bean-to bar chocolades verkopen.

Samen met mijn compagnon, werken wij de wildste ideeën uit om die vervolgens in de praktijk toe te passen. Alles kleine zelfstandig onderneming doen wij het meeste zelf, van het ontwikkelen van de huisstijl tot het selecteren van de merken en van chocoladepakketjes inpakken en versturen tot schrijven van de nieuwsbrief. En dan loop je vaak tegen dingen aan die je niet eerder hebt gedaan, dat is en blijft de uitdaging die we samen graag tackelen.

 

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Ik ga graag op reis ga om betoverd en geïnspireerd te raken door andere culturen en door andere omgevingen. Met een tentje door Australië trekken of een trekking door de Himalaya, bring it on, ik doe mee!

Maar aan de andere kant, kan ik net zo intens gelukkig worden als ik op een mooie zomeravond op mijn fiets spring om een rondje in de buurt te gaan rijden.

Ondertussen...

genieten van kleine dagelijkse geluksmomenten