A story 2 tell

A story 2 tell

2015 – 2016

De opdracht:

Hangtags, beeldmateriaal, posters, op het moment dat je je eigen bedrijf gaat starten heb je opeens heel erg veel nodig. Dit geldt ook voor ‘A story 2 tell’ een bedrijf dat accessoires met een verhaal verkoopt.

De accessoires worden allemaal op kleine schaal in India geproduceerd en de makers krijgen een eerlijke prijs voor hun product. Dit is ’the story to be told’.

Op het moment dat ik word ingeschakeld, is de eerste inkooporder geplaatst en wordt er een website ontwikkeld. Aan mij de vraag om de inhoud van de website te vertalen naar sfeerbeelden en de hangtags voor de verschillende producten te ontwerpen.

Mijn aanpak:

De combinatie van fotografie, grafische vormgeving en conceptontwikkeling past helemaal in mijn straatje. Doordat wij eerst de foto’s hebben gemaakt, heb ik een helder beeld gekregen bij de accessoires. Hierdoor heb ik op natuurlijk wijze verder ontdekt welk verhaal verteld moet worden. Door een paar eenvoudige vragen te stellen en de bestaande elementen samen te voeren, heb ik de huisstijl verder kunnen uitwerken. De hangtags en labels zijn daar een logisch voortvloeisel van.

Op het moment dat ik het complete product op een plank in de winkel zie liggen, voelt het ook een beetje als dat van mij en ben ik er trots op dat het zo mooi heeft uitgepakt.