Cubiss Kennisdag

Cubiss Kennisdag

2021 – heden

De opdracht:

Cubiss organiseert jaarlijks de Cubiss Kennisdag, een informatieve dag voor bibliotheekprofessionals.

Aan mij de taak om deze dag in beeld te brengen. De verwachte beelden bestaan voornamelijk portretten van de sprekers, herkenbare details, een overall beeld en de hands-on workshops waarmee de lezingen worden afgewisseld.

Gedurende de dag worden er beelden verwacht die direct op verschillende socialemediakanalen geplaatst worden.

Mijn aanpak:

Het vertrouwen dat ik van de opdrachtgever tijdens dit evenement krijg is heerlijk. Een week voor de Cubiss Kennisdag nemen we telefonisch de dag door, zodat ik weet welke te maken beelden essentieel zijn. Vervolgens krijg ik het draaiboek toegestuurd en op basis hiervan maak ik een losse planning voor de dag.
Ik vind het altijd prettig om op dit soort dagen ruim op tijd aanwezig te zijn. Met een kopje koffie in de ene hand en mijn camera in de andere, maak ik in alle rust een rondje door het pand. Ik kijk waar de verschillende locaties, hoe de lichtsituatie is, de grootte van de ruimte en in gedachten bepaal ik een aantal verschillende standpunten.
Vanaf het moment dat de eerste gasten binnenkomen totdat het borrelen begint, ben ik in de weer. Terwijl er een drankje wordt gedronken om de dag af te sluiten, begint voor mij het tweede deel van de opdracht het selecteren en licht bewerken van de beelden van een heerlijke werkdag.