Teamkleding

Teamwear

2007 – 2022

De opdracht:

Oude liefde roest niet.

Mijn eerste echte baan in loondienst was ‘vormgever teamwear‘. Vanaf het eerste moment dat ik in de gepersonaliseerde wielerkleding werkzaam ben, geniet ik er met volle teugen van. Na al die jaren, ben ik nog steeds blij wanneer ik dit werk op freelancebasis mag uitvoeren.

Ondertussen kan ik een heel peloton vormen met alle verschillende tenues die ik door de jaren heen heb gemaakt. Een bont gezelschap gevuld met verschillende sportieve doelen, achtergronden en motivaties die ervoor zorgen dat de renners op de fiets stappen.

Voor mij is het, de uitdaging en het plezier om hun verhalen via het tenue te mogen vertellen.

Merken waarvoor ik door de jaren heen gewerkt heb; AGU, Kallas, ZAES, Ultima Teamwear, Bravoure Cycling Wear
Overzicht teamwear ontwerpen

Mijn aanpak:

Voorzien van een hele rugzak gevuld met software kennis, technische kennis, materiaal kennis, kleur kennis en heel veel ervaring, blijft communicatie de allerbelangrijkste tool.

Het begint allemaal met het horen van de eisen en wensen van de klant op het gebied van kledingkeuze en uitstraling. Op het moment dat er nog niet vast staat welke types kledingstukken onderdeel gaan uitmaken van het tenue, zal ik de klant hierbij begeleiden.

Als het duidelijk is welke items ontworpen mogen worden, ga ik aan de slag en door middel van snelle directe communicatie met de klant, kan een definitief ontwerp worden bereikt.
Zodra het ontwerp en de order zijn afgerond, wordt het complete pakket in productie gezet. Aan mij de taak om de productietekeningen goed te keuren en eventuele vragen te beantwoorden.

Waar ik van houd is dat het lijkt alsof het allemaal hetzelfde is, maar schijn bedriegt. Ik weet dat proces achter elk project totaal anders is.